A5 Notitieboekjes Inspiratie: Hoe vindt u uw stijl?

A5 notitieboek

Je eigen stijl vinden is een van de moeilijkste dingen als creatieveling. Het leven is niet zwart-wit, en de perfecte balans vinden tussen wat je leuk vindt en wat je haat kan moeilijk zijn. Er zijn zoveel verschillende soorten creatieve mensen. Sommigen voelen zich aangetrokken tot alle vormen van kunst, terwijl anderen de voorkeur geven aan muziek of schrijven. En dan zijn er nog mensen die een niche hebben in hun vakgebied. Je eigen stijl vinden kan frustrerend zijn als je je erdoor laat leiden. Je moet je nooit onder druk gezet voelen om een trend te volgen of om ergens bij te horen, alleen omdat iedereen het doet. Het is goed als je werk niet op dat van anderen lijkt – het is goed als niemand je boodschap of passie begrijpt, want waarschijnlijk begrijp jij die beter dan wie dan ook. Dus hoe vind je je eigen stijl? Wat moet je inspireren en wat niet? Lees verder voor enkele tips, trucs en ideeën om je te helpen de jouwe te ontdekken.

Wees oplettend

Als je op zoek bent naar inspiratie, kijk dan wat iedereen in je vakgebied doet. Let op je favoriete artiesten, schrijvers en muzikanten en kijk waar zij hun ideeën vandaan halen. Waar vinden zij hun ideeën? Wat inspireert hen? Let op wat ze doen en hoe ze het doen, en noteer het in een A5 notitieboek.

Probeer sociale media te gebruiken als je inspiratiebord. Zet een Pinterest- of Instagrambord op dat gewijd is aan jouw creatieve vakgebied. Voeg afbeeldingen toe van je favoriete kunstenaars, boeken, muziek en kunstwerken. Kijk uit naar wat jou inspireert en wat anderen in jouw vakgebied inspireert.

Als je niet weet waar je moet beginnen, begin dan bij jezelf. Welke soorten kunst vind je mooi? Welke soorten kunst vind je niet mooi? Als je op zoek bent naar inspiratie, probeer er dan achter te komen wat jou inspireert en wat niet.

Blijf consistent

Consistentie zorgt ervoor dat je werk een eigen leven gaat leiden. Je bent slechts zo goed als je laatste werkstuk. Je kunt nooit op je lauweren rusten. Het is gemakkelijk om geïnspireerd te raken door een geweldig werkstuk en op te gaan in de creatieve buzz, maar het is gemakkelijk om te vergeten wat je in de eerste plaats geïnspireerd heeft. Je moet onthouden waar je je inspiratie vandaan hebt gehaald, zodat je je eigen stijl consistent kunt houden.

Toon je werk aan de wereld.

Dit is een grote. Als je je eigen stijl probeert te vinden, moet je mensen je werk laten zien. Je moet trots zijn op je werk. Je moet mensen de groei in je stijl laten zien. Als je je werk niet aan anderen laat zien, wordt het niet beter. Je moet je werk aan andere creatieven laten zien. Je moet je werk aan vrienden en familie laten zien. Je moet je werk laten zien op plaatsen waar mensen het kunnen zien.

Je moet je werk laten zien, want als je er niet trots op bent, als je anderen je harde werk niet laat zien, als je mensen niet laat zien waar je naartoe gaat, zal het niet beter worden. Je moet mensen je werk laten zien zodat ze erdoor geïnspireerd worden. Je moet mensen je werk laten zien zodat ze erdoor geïnspireerd kunnen worden.

Conclusie

Je eigen stijl vinden kan moeilijk zijn, maar het is niet onmogelijk. Je moet gewoon opletten, consequent blijven en je werk aan de wereld laten zien. Zodra je deze dingen doet, wordt het gemakkelijker om je eigen stijl te vinden en je creatieve passie te vinden.

Je eigen stijl vinden kan frustrerend en vervelend zijn, maar het is de moeite waard. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en iedereen zijn eigen stijl heeft. Er is geen betere manier om jezelf te leren kennen dan door op onderzoek uit te gaan en te zien wat je leuk vindt en wat niet.

Het vinden van je eigen stijl is niet alleen voor artiesten met grote dromen en grote ambities; iedereen kan het bereiken, zelfs als je jezelf niet voorstelt een enorme impact te hebben in de wereld. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, zolang je gepassioneerd bent over wat je doet, kun je je stijl vinden en je creatieve talent tot leven brengen.